Svet-Stranek.cz
Pavla Vyoralová
Kosmetika

Líčení je super ,když víš jak na to :-):Pavla Vyoralová

Líčení je super ,když víš jak na to :-)

KROK 1 >> Orámování horního víčka

Nejprve proveď sjednocení pleti svým oblíbeným make-upem nebo korektorem, celou tvář pak jemně popraš sypkým pudrem. Nyní můžeš začít s výrobou dokonalého kouřového líčení očí.
1.-2. Měkkou kajalovou tužkou v černé barvě udělej nad linií horních řas tlustější linku. Neboj se ji udělat skutečně výraznou a nemusí být ani dokonale pravidelná, jelikož ji v následujícím kroku rozmažeš.
3. Za pomoci vatové tyčinky nebo malého štětce linku lehce rozmaž, aby nepůsobila tak ostře.
4.-5. Drobným štětcem naber trochu nejtmavšího (v našem případě černého) sypkého stínu, klepni jím přes hranu ruky (přebytečný stín se tak ze štětce vytřepe a neudělá ti šmouhy kolem očí - stále je třeba myslet na čistou práci) a poklepávej jím přes linii černé linky - tím se sfixuje a zvýrazní.

smoked1b


KROK 2 >> Aplikace stínů na horní víčka

1.-2. Pomocí plochého štětce nanes na víčka střední stín a lehce rozetři doztracena.
3.-5. Teď je na řadě nejsvětlejší z očních stínů, který budeš aplikovat pomocí kulatého štetce. Oči lehce otevři a štětcem jakoby přejížděj obloukovitým pohybem v rýze očního víčka sem a tam až se stín perfektně rozetře. Zaručí ti to, že oči budou nalíčené stejně a pravidelně, nikde nebude stínem přetáhnuto.

smoked2

KROK 3 >> Orámování linie spodních řas

1.-3. Nyní je třeba zaměřit se na spodní víčka. Připrav si opět nejmenší štětec a střední odstín očního stínu. Štětec se stínem lehce oklepni o ruku a začni jím obtahovat spodní víčko od vnějšího koutku směrem k vnitřnímu. Část linky od vnějšího koutku zhruba ke středu víčka by měla být široká, zbytek obtáhni úzce.
4.-5. Na řadě je opět černá tužka. Veď ji NAD linií spodní řas, tedy ve vnitřní části. Poté obě oči na pár sekund zavři a víčka tiskni k sobě - to aby ti oči nezačaly slzet a linka se nerozmazala.
6. Na závěr samozřejmě nezapomeň na řasenku. Aby byly řasy co nejvýraznější, lehce napni víčko pomocí palce jedné ruky a druhou rukou aplikuj řasenku od počátku řas až k jejich konečkům. Trikem profesionálních maskérů je aplikace “sekavými pohyby”, kdy řasenku nevedeš přímo rovně, ale lehce s ní pohybuješ doprava-doleva. Řasy pak budou vypadat hustější a výraznější. Tip: Pokud máš krátké řasy a přesto chceš docílit velmi výrazného looku, vyzkoušej umělé řasy!